Timișoara se pregătește intens pentru 2023, an în care va trebui să se achite cu brio de titlul de Capitală Europeană a Culturii. „Antrenamentele” sunt în plină desfășurare, fapt demonstrat de agenda din ce în ce mai plină odată cu domolirea efectelor pandemiei.
În martie, Timișoara oferă „de toate pentru toți”, de la concerte, spectacole, expoziții, la evenimente sportive pentru amatori și nu numai.
Dragoș Moldovan și trupa sa vor concerta în 4 martie la Manufactura Cafe. Câștigător al unei ediții a emisiunii Vocea României, Dragoș Moldovan a adoptat rock-ul alternativ căruia reușește să-i dea o notă personală apreciată de iubitorii genului.
Direcția 5 concertează în 8 Martie la Filarmonica Banatul. Doamnele și domnișoarele ar aprecia, cu siguranță o reprezentație live a formației. Concertul cu titlul „Povestea noastră” este o incursiune în istoria de 30 de ani a trupei. Așadar, fanii trupei vor putea asculta melodiile care i-au marcat de-a lungul existenței trupei și vor putea urmări și evoluția artistică Direcția 5.
The Underground Youth concertează la Manufactura și vine cu o experiență artistică începută în 2008 care a evoluat de-a lungul a 10 albume și 3 EP-uri. Trupa vine cu un sunet distinctiv care acoperă o arie destul de largă, începând de la sfera cinematică, până la un stil crud al post-punk-ului. Concertul este programat pentru 20 Martie.
Concert simfonic Filarmonica Banatul. Iubitorii muzicii de cameră ar trebui să fie în 25 martie la Timișoare pentru a se delecta cu un concert cu totul deosebit al Filarmonicii Banatul. Sub bagheta dirijorului Walter Hilgers, Alexandra Crișan la vioară, Makcim Fernandes Samodayev la violoncel și Alexandra Dogariu la pian vor interpreta Concertul Triplu în C Major, opera 50 a lui L.v. Beethoven.
Expoziție de stampe japoneze „Celebrities of the floating world 2022” găzduită de Muzeul Național de Artă din Timișoara a început în 28 ianuarie și se va finaliza în 22 aprilie. Pasionații de artă și cultură japoneză vor putea călători printre cele aproximativ 150 de exponate create de cei mai importanți artiști Ukiyo-e. Exponatele sunt din colecția personală a avocatului Gheorghe Șerban.
Expoziție "Cronicile viitorilor supereroi". Expoziția are ca punct de plecare cartea inventatorului american Ray Kurzweil, „Danielle: Chronicles of a Superheroine“. Personajul central al cărții, Danielle, își asumă rezolvarea unor probleme globale cu ajutorul cunoașterii și al tehnologiei. Expoziția este o sinteză a problemelor globale actuale și un îndemn către noi toți de a ne poziționa în fața acestor probleme astfel încât, în momentul în care vor deveni stringente să le putem aborda.
Pictură veche bănățeană. Expoziția propune vizitatorului să descopere arta plastică din această provincie timp de aproape două secole, între 1780 și 1914. Lucrările expuse sunt create sub influența Barocului târziu, a neoclasicismului, a curentului Biedermeier și a academismului practicat de Academia de Artă din Viena. Expoziția merită vizitată de cei care vor să înțeleagă mai bine efervescența culturală a Banatului dar și evoluția regiunii din acest punct de vedere.